Η περιοχη

Το νησί της Θάσου είναι το βορειότερο από όλα τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και βρίσκεται μεταξύ της χερσονήσου του Αγίου ‘Ορους και της Καβάλας. Απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Διαθέτει εκπληκτική φυσική ομορφιά και μάλιστα αυτό αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους είναι διάσημο. Δεν απαιτείτε μεγάλος χρόνος για να φτάσετε στο νησί, στην πραγματικότητα, μπορείτε να φτάσετε στη Θάσο σε 35 λεπτά από το λιμάνι της Κεραμωτής!

Η Θάσος είναι σχεδόν κυκλική και έχει μια άγρια ομορφιά, τα βουνά καλύπτονται με πλούσια και πυκνά δάση, κυρίως πεύκα, αλλά και πλατάνια και δρυς, στο νησί υπάρχει ακόμα ένα αρχαίο δάσος κέδρων. Στη περιπλάνηση σας στο νησί θα βρείτε ρυάκια και καταρράκτες στο βουνό που καταλήγουν μέχρι τη θάλασσα και τις υπέροχες παραλίες.

Το Kalliston βρίσκεται εντός του Λιμένα απέναντι απο την παραλία του Αγίου Βασιλείου. Η πρωτεύουσα του νησιού, Λιμένας γνωστή και ως Θάσος, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά, και προσφέρει στον επισκέπτη ποικίλες εμπειρίες. Με αμέτρητες παραλίες κατά μήκος των ακτών του, ο Λιμένας είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάζουν την ημέρα μπάνιο, και τη νύχτα κοσμοπολίτικη διασκέδαση.

Στη Θάσο (Λιμένας) θα βρείτε καφέ μπαρ που σφύζουν από ζωή κάθε στιγμή, ενώ τα εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Η αγορά του Λιμένα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αγορές μεγάλων πόλεων παραδοσιακά μαγαζάκια αλλά και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, ικανοποιούν κάθε απαίτηση μια βόλτα θα σας πείσει .

Στο παλιό λιμανάκι δεσπόζει το γνωστό Καλογερικό, ένα διώροφο παραδοσιακό κτίσμα που αξιοποιείται από το Δήμο Θάσου ως αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις, ομιλίες και συνέδρια. Τέλος, ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφθεί το Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους του Λιμένα και ιδιαίτερα το αρχαίο θέατρο της Θάσου, μιας και πρόκειται για μια κωμόπολη με μεγάλη ακμή από τα αρχαία χρόνια, και επομένως με πολλά και αξιόλογα ευρήματα.